Terug naar overzicht

Jeu de boules, iedere woensdagmorgen

Tennis en padel park GTR (Jeu de boules baan 1, Jeu de Boules baan 2)
1-6-2022 09:30 - 14-9-2022 12:00
Jos Lintzen

Naast tennis en padel, kan er nu ook op toss basis Jeu de Boules gespeeld worden op GTR. 

 Afgelopen woensdag (4 mei), tijdens onze eerste speeldag, is na overleg met de huidige deelnemers bepaald dat we elke woensdag van 09:30 tot ca 12:00 uur op beide Jeu de Boules banen van GTR dit ontspannen spel aan spelen.

De banen zijn dan gereserveerd.

Een kort verslag over onze eerste kennismaking met dit ontspannen Franse gezelschapsspel.   We zijn gestart met 13 personen op beide banen. Allen bekenden van elkaar en natuurlijk ook tennisliefhebbers. Na een kort overleg over speelfrequentie, speeldag en tijd heeft Max Engeln de spelregels uitgelegd. We spelen met Boules (niet met ballen) van ca 700 gram en een diameter van ca. 75 mm. We starten met een kleinere houten But (Cochonnet) van ca. 30 mm. De rest van de regels werden snel uitgelegd en de teams samengesteld, bestaande uit 2 of 3 personen. Bij meer dan 4 teams (max. 12 personen) zal er op toerbeurt worden gespeeld. Het team welk het eerst 13 punten haalt heeft gewonnen. Deze telling is natuurlijk niet met de Franse slag. Handig om mee te nemen: Een doekje om handen en Boules schoon te maken. Bij slechte knieën is een magneetje aan een koordje ook handig. De Franse levensgenieter-instelling, is ook de Limburgse geest.   Allen, ook met enige beperkingen door o.a. veel bedrijfsjaren (ouderen),  zijn welkom.  

Natuurlijk kunnen ook andere groepen op andere dagen en tijdstippen dit Franse ontspannen gezelschapsspel organiseren en beoefenen.

De Boules zijn beschikbaar in het clubhuis. Banen gewoon reserveren d.m.v. de KNLTB-club App.   

meer info via [email protected]

Namens GTR de vriendelijke groeten van

Carel Maass en Jos Lintzen Tel. 046-4376006       

  Terug naar overzicht