Competities

Bij GTR zijn er verschillende mogelijkheden om competitie spelen, zowel formeel als informeel. Hieronder is een overzicht gegeven van de verschillende competitievormen, zoals:

  • KNLTB competitie
  • Laddercompetitie
  • 8/9 Competitie
  • 50+ Circuit

 

KNLTB Competitie

Nederland heeft één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Iedereen die lid is van een KNLTB vereniging kan competitie spelen, zo ook de leden van GTR. Door competitie te spelen kun je je spel en tennisvaardigheden verder ontwikkelen. Maar het spelen van competitie heeft nog een extra dimensie, want het zorg ook voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan.

Er is een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op verschillende dagen van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en in verschillende samenstellingen. 

Je kunt je als compleet team inschrijven voor de KNLTB competitie, maar ook als een incompleet team of als individu. De commissie wedstrijdtennis probeert altijd complete teams te maken van alle inschrijvingen voor de competitie. Het inschrijfformulier vindt u hieronder. 

Voor meer algemene informatie met betrekking tot de KNLTB competitie, klik hier.

KNLTB Competitie

 

Laddercompetitie

In 2019 is bij GTR de Laddercompetitie geintroduceerd, met groot succes!

De laddercompetitie is een interne en informele GRATIS ''competitie'' voor de leden van GTR. De ideale manier om meer wedstrijden te spelen en kennis te maken met andere leden van GTR. 

Alle deelnemende leden worden op een ''ladder'' geplaatst. Vervolgens word je door het systeem elke 2 weken gekoppeld aan een andere deelnemer op de ladder. Hierbij wordt rekening gehouden met je niveau. Je hebt vervolgens 2 weken de tijd om samen met je tegenstander een datum te prikken en de wedstrijd te spelen bij GTR. De wedstrijd duurt zo lang als de afhangtijd via het afhangbord. Alle games worden doorgeteld en de uitslag kan achteraf online worden geregistreerd via de app of website. De uitslagen hebben invloed op jouw positie op de ladder. Als je bijvoorbeeld wint van een deelnemer hoger op de ladder, dan wisselen jullie van plaats en klim je omhoog. Als het een keer niet uitkomt om te spelen, kun je altijd een ronde overslaan. 

GTR heeft 4 ladders: enkel, dubbel, jeugd en padel. Je kunt je aanmelden via de volgende links:

Aanmelden kan via de website van Sportconnexxions of via de gratis ''Clubladder'' App. Vervolgens geef je je beschikbaarheden door kun je gaan beginnen. Je krijgt automatisch bericht van Sportconnexxions over je eerste tegenstander. Je kunt je ook op elk moment afmelden.

Wil je meer informatie over de Laddercompetitie? Klik hier.

Clubladder Laddercompetitie GTR

 

8/9 Competitie

Naast de reguliere KNLTB competitie, is de 8/9 competitie ook in het leven geroepen voor tennissers die 17+ zijn en een speelsterkt 8 of 9 hebben. Deze competitie is ideaal voor spelers die net zijn begonnen of graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau.  

De 8/9 competitie wordt aangeboden op donderdagavond en zondagmiddag. Er worden twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw of tegen twee mannen. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers.  

Teams kunnen op basis van onderstaande criteria in de volgende klassen ingeschreven worden:

  • 8&9 Tennis 1e klasse: 8 en 9 spelers die al een poosje tennissen
  • 8&9 Tennis 2e klasse: 8 en 9 spelers die net met tennissen begonnen zijn  

Voor meer informatie over deze 8/9 competitie, klik hier.

Tennis Beginners Competitie 8 9 GTR Limburg

 

50+ Circuit

Tennis is na wandelen en fitness de meest beoefende sport onder ouderen. In vergelijking met sommige andere sporten kun je tennis namelijk heel lang blijven doen. Binnen iedere vereniging komen steeds meer 50-plussers, die graag leuke en gezellige wedstrijd willen spelen. Veel verenigingen in Limburg doen daarom mee aan het 50+ Circuit.

Voor alle 50-plussers in de regio Limburg bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het 50+ Circuit. Dit circuit is een teamcompetitie die gespeeld wordt op de maandag en/of vrijdag. De deelnemende teams worden ingedeeld in poules in een roulerend schema. Dit houdt in dat alle teams uit een poule elkaar op de speeldag op een park van een deelnemende vereniging ontmoeten. Deze vereniging is aangewezen als gastheer. Iedere vereniging is in zijn poule éénmaal gastheer (indien mogelijk op de dag dat zij zelf niet spelen). Bij de indeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met reisafstanden en de gemiddelde speelsterkte van het team.  

Op maandag worden de dames- en herendubbel poules gespeeld en op vrijdag de gemengddubbel poules. De speeltijden zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Er wordt in twee klassen gespeeld, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau speelt:

  • 1e klasse: Voor dubbelspeelsterktes cat. 5, 6 en 7
  • 2e klasse: Voor dubbelspeelsterktes cat. 7, 8 en 9 

Uiteraard wordt er tijdens de wedstrijden serieus getennist, maar dit gaat hand-in-hand met de gezelligheid op de speeldagen. Het roulerende speelschema zal dit bevorderen.

GTR heeft op dit moment 2 mannenteams die meedoen aan het 50+ circuit. Nieuwe teams (gemengd, dames or heren) zijn van harte welkom! 

Voor meer informatie klik hier of neem contact op met Jean Heijnen via tel: 0612075988.

50+ Senioren Tennis GTR Limburg Geleen Beek

 

Contact

Stuur een mailtje naar [email protected] voor vragen of meer informatie over het competitie tennissen bij GTR.