Jeugd

Jeugdplan

In februari 2021 zijn we gestart met het GTR Jeugdplan. Aanleiding was het GTR4KIDZ jeugdtoernooi een half jaar eerder. Hier hebben we ervaren dat er veel behoefte was aan iets extra’s voor de jeugd binnen GTR. Het was een week waar de jeugd ‘ouderwets’ iedere dag op de baan te vinden was en er een hele gezellige band ontstond tussen de kinderen onderling. Vanuit de geluiden die we opvingen en feedback die we kregen van kinderen en ouders is het initiatief ontstaan voor het Jeugdplan.   Precies een jaar geleden hadden 45 kinderen in de leeftijd tussen 5 en 17 jaar zich aangemeld. Ze zijn afgelopen jaar behoorlijk actief geweest met diverse Bootcamp trainingen, clinics, thematrainingen en toernooitjes. De jeugdladder was een mooie aanvulling hierop en werd ook zeer enthousiast ontvangen. Nu gaan we met bijna 70 kinderen starten met seizoen 2022. De planning is klaar en we hebben voor dit seizoen weer leuke vernieuwingen op de kalender weten te krijgen.

 

Activiteitenkalender

 

Doelstelling Jeugdplan

De insteek van het Jeugdplan is om de jeugd meer te binden aan de vereniging, de betrokkenheid te vergroten, het plezier in tennis te stimuleren en de onderlinge band van de GTR kids te verbeteren. Het lijkt erop dat we hier mooie stappen in gezet hebben.

Doelstelling van het Jeugdplan is ook de groei en ontwikkeling van de kinderen, zowel op als naast de baan. Uitgangspunt is natuurlijk dat de kinderen beter leren tennissen en dat ieder kind op zich daar zijn eigen groei en ontwikkeling in zal vinden, ieder op zijn manier. Maar dit kan ook betrekking hebben op andere eigenschappen: hoe ga ik om met teleurstellingen, hoe functioneer ik in een team of hoe kan ik positief blijven, ook als ik een mindere dag heb.

 

Jeugdplan Plus

Om het Jeugdplan binnen GTR verder vorm te geven en met deze doelen aan de slag te gaan, zijn wij, GTR en Armand Custers Tennisopleiding, een samenwerking aangegaan met Tennisschool Regio Zuid van trainster Janou Savelkoul.

Een deel van de kinderen die dit jaar hebben deelgenomen aan het Jeugdplan, hebben tijdens de wintermaanden deelgenomen aan Jeugdplan Plus.  

We zullen het Jeugdplan Plus half jaarlijks plannen en ook per 6 maanden een nieuwe groep kinderen uitnodigen voor deze trainingen. De trainers bepalen wie er in aanmerking komen voor deelname aan Jeugdplan Plus. 

 

Competities

Er worden voor de jeugd verschillende competities aangeboden:

Tenniskids Competitie

De Tenniskids competitie is een onderdeel van Tenniskids. Dit programma voor kinderen tot en met 12 jaar is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze razendsnel tennissen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De kinderen die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen meedoen aan de Tenniskids competitie.

Junioren Competitie

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren Competitie. Deze competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar.

Voor meer informatie, klik hier.

 

Voor vragen omtrent:  

Jeugdplan GTR:
Katinka Houwen (06-55795027)
Joost Oude Hengel & Anique Snijders
[email protected]  

 

Jeugd competitie:
Michel de Jong (06-33760396)
[email protected]

 

Jeugd trainingen:
Armand Custers (06-40597134) / [email protected]
Katinka Houwen (06-55795027) [email protected] 

 

Jeugdcommissie / activiteiten:

Maja Habets (06-21479939)
[email protected]  

 

Jeugdtoernooi GTR4KIDZ:
Joost Oude Hengel (06-12179887)
Imke Weusten (06-27116635)
Anique Snijders (06-19354431)
Sanne Hermans en Katinka Houwen [email protected]  

 

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen, stuur een mailtje naar [email protected]

En word lid van onze GTR4KIDZ Facebook pagina en Instagram account!